Početna  » Sve za Kuću  » Domaćinstvo - Bašte - Park  »Oglas #235876
100RSD

Muskatla - Pelargonija - seme 1

Postavljen Mar 30, 2020 | Pregleda: 104
+3********Prikaži broj
Lokacija.: Pančevo
CVECE KOJE CVETA CELO LETO – PELARGONIJA ILI MUSKATLE
Pelargonija se kod nas najčešće uzgaja kao balkonsko cveće. Ako želite da vaš balkon bude čitavo leto pun raznobojnog cveća, pelargonije su pravi izbor. U različitim krajevima ima drugačije nazive, muškatla, čoketa, žeravak…
Pelargonije sadite u dobro dreniranu zemlju, u supstrat napravljen specijalno za njih ili mešavinu koju ćete sami napraviti. U zemlju za cveće pomješajte pesak ili perlita 1:7 (1 deo peska i 7 delova zemlje za cveće). Ako je više biljaka u jednoj saksiji razmak između njih neka bude 15-ak cm. Pelargonije stavite na sunčanu poziciju. Zalivajte svakodnevno tokom velikih vrućina, pelargonije ne vole isuviše vlage pa ih zalivajte tek kad vidite da je površinski sloj zemlje na dubini od 1-2cm suv. Da bi pospješili i produžili cvetnost redovno uklanjajte cvjetove koji su prošli. Prehranjujte sredstvima za prihranu pelargonija dva puta mesečno, koja se mogu naći u svakom bolje opremljenom tržnom centru. Ukoliko imate potrebu prihranjujte ih i češće. Ne prskajte ih po lišću.
Po završetku sezone ako želite svoje pelargonije da sašuvate za sledeću godinu skratite ih na visinu tj. dužinu od 20cm. Ostavite ih na zatvoreno, zaštićeno, mesto potpuno tamno ili polu tamno. Ne zalivajte ih do proleća. Poželjno je da pelargonije zamenite novim mladim biljkama svake druge godine jer svakom godinom sve se više udrvenjuju i gube na kvalitetu. Kupujete 3 semenke + 1 gratis.

nena


+3********Prikaži broj

SLICNI OGLASI

199RSD
Zrenjanin
Postavljen Mar 13, 2020 na Domaćinstvo - Bašte - Park
90RSD
99RSD
Vršac
Postavljen Mar 13, 2020 na Domaćinstvo - Bašte - Park
299RSD
Na vrh