Početna  » Automobili i vozila  » Delovi za vozila  »Oglas #311403

ANCEL BD300 Bluetooth OBD2 za BMW grupu vozila Mini, Rolls Royce

Postavljen Feb 21, 2024 | Pregleda: 26
CENA: 9,000EUR

+3********Prikaži broj
Lokacija.: Kragujevac
ANCEL BD300 Bluetooth OBD2 za BMW grupu vozila Mini, Rolls Royce

Pogodno za upotrebu sa BMW, MINI i Rolls Royce modelima proizvedenim između 1987. i 2024. Podržava dijagnozu cijelog sistema automobila BMW/MINI/ROLLS-ROYCE. Kompatibilan sa globalnim OBDI/OBDII/EOBD standardima. Podržava pune OBD test modove, uključujući čitanje i brisanje kodova i isključivanje MIL-ova.

ANCEL BD300 obd2 dijagnostički alat može podržati test performansi, analizu napona, kao što su ITA, RPM, VSS, VPWR, itd. Pristupanjem podacima automobila u realnom vremenu, možete snimati i generirati izvještaje tokom vožnje. Prepisivanjem ovih tokova podataka steknite daljnji uvid u to što se dogodilo i kada.

Široka kompatibilnost: BD300 escaner para autos je jedan od najisplativijih alata za skeniranje dostupnih za vlasnike BMW/MINI Coopera, podržavajući Pogodno za sve BMW serije automobila X, Z, M, I, JKseries, Mini Cooper R serija, i Rolls-Royce, itd.

Kao univerzalni OBD čitač kodova, BD300 je pogodan za sva vozila na benzin iz 1996. godine i novija. Podržava 8 različitih jezika, više od 60 američkih, azijskih i evropskih marki vozila i preko 10.000 različitih tipova vozila.

Podržava posebne funkcije (resetiranje održavanja, usklađivanje gasa, zamena kočionih pločica, registracija baterije)

Podržava sve dijagnostičke načine OBD2 standarda.

Podržava i Android i iOS dva glavna operativna sistema.

Kompatibilan sa većinom telefona i tableta.
Besplatne doživotna nadogradnja.

Osnovne funkcije za BMW/MINI/Rolls Royce:

1. Pročitajte i obrišite kodove grešaka
2. Isključite svjetlo greške
3. Pročitajte tok podataka u tekstu i grafikonu
4. I/M test spremnosti,
5. Test emisije dima
6. Test sistema za isparivanje
7. Informacije o vozilu

SVE funkcije sistemske dijagnostike i posebne usluge resetiranja:

ANCEL BD300 Advance Full System Diagnostic Support dijagnostikuje sve sisteme automobila

Uključuje: ABS sistem, sistem motora, SAS sistem, TPMS sistem, IMMO sistem, sistem akumulatora, sistem za servisiranje ulja, SRS sistem, sistem instrument table, sistem ozvučenja, itd. . .

1. Resetiranje održavanja (CBS Reset) Obavijestite vozača o rutinskom održavanju/pregledu koje treba obaviti u skladu s navikama vožnje i uslovima vožnje
(Vreme putovanja, kilometraža, potrošnja ulja, dnevna zamjena održavanja, itd. )

2. Zamjena kočionih pločica (EPB elektronska parkirna kočnica (EPB reset)),

•Za modele sa elektronskom parkirnom kočnicom, motor se mora uvući prije zamjene kočionih pločica, tek tada se kočione pločice mogu zamijeniti; nakon što je zamjena završena, otpustite motor. Konačno, prijavite se brušenje (Napomena: mehanička ručna kočnica ne podržava zamjenu kočionih pločica)


3. Upravljanje baterijom

Nakon ugradnje nove baterije, mora se izvršiti servisna funkcija za snimanje zamene baterije. Neophodno je evidentirati zamenu akumulatora kako bi se sistem za upravljanje napajanjem (softver u elektronici motora i inteligentni senzori akumulatora) obavestio da je u vozilo ugrađen novi akumulator. Ako zamjena baterije nije zabilježena, sistem upravljanja napajanjem ne radi ispravno i može dovesti do funkcionalnih ograničenja kao što je smanjena snaga ili isključenje.

4. Učenje gasa (ETC Reset)

Telo leptira za gas je cijev koja sadrži zakretni ravni ventil (leptir) koji se koristi za kontrolu količine zraka koji ulazi u motor.
U automobilu sa elektronskim ubrizgavanjem goriva, senzor položaja leptira za gas i senzor protoka vazduha komuniciraju sa računarom, koji isporučuje odgovarajuću količinu goriva koja je potrebna na mlaznicama. Mora biti potrebno ponovno naučiti položaj senzora gasa nakon čišćenja ili popravka.

Paket sadrzi:
1 x Ancel OBD300
Priručnik

0616473464


+3********Prikaži broj

<< Nazad na Delovi za vozila

Na vrh